diumenge, 28 d’agost del 2011

Aniversari a Pont de Camps.

El passat dia 22 d'agost va ser el meu aniversari i quina manera millor de passar-lo que fent una de les coses que més m'agradan,blocar.
Aquesta vegada el lloc triat va ser un poc lluny de les nostres contrades, però aprofitant que estava de vacances per els Pirineus i me varen deixar triar el que volia fer, per ser un dia especial per mi, varem anar a Pont de Camps a France. La zona on varem anar es troba molt aprop d'Espanya, just creuant la frontera del Portalet a uns 8 km ja tenim els blocs. Una vall verda atrevessada per un riu, que serpentetja per entre els blocs, enrevoltat de boscos i montanyas.


La vall i el riu.
 Les vaques pasturen també entre els blocs, per lo que hem d'anar alerta de no trepitjar cap "pastel", la ventatja és que podem comprar el seu formatge allà mateix, just devora el pontet que atravessa el riu.
 El dia estava un poc raret, pareix que aquestes valls son com un iman per els nubols i només arribar ens va rebrer amb una arruixada. Refugiats dins la furgo, esperant que no duras massa temps, començo a tenir mals pensaments. Com no aturi aviat estirà tot bainyat i no podrem trepar, merda.... començo a posar-me nervios, això no atura....... haver arribat aquí per que ara es foti a ploure, vaja una merda.......faré un cigarret i ja ho vorem. A la fi això pareix que manca i surt el sol, és hora d'anar a tocar els blocs, a veure com estàn, de totes maneres no ha plogut gaire uns quants arruixats intermitents i ja està. Començo a estar més optimista, ja no ho veig tant negre, així que coim els xirmes i cap als blocs, a sortit el solet i encalanteix prou i amés bufa bastant de vent. En arribar als primers blocs ens animem més, la roca està aixuta, intento trobar uns blocs facils per encalentir i per que els nins puguin trepar un poc. Avui duc de porters al meu fill i un altre nin, a ells també els hi fa ganes trepar a aquest lloc tan especial. Trobem unes plaquetes asequibles i aquí començem.


En Pau a unes plaques facils.
Aquest ja li va costa un poc més. Pas de romos amb sortida divertida.
Anem blocant per els voltants i provant els que ens pareixen més facils i algún d'apretar un poc més. Tenc un croquis, més ben dit dos, però no els entenc. Així és un poc dificil trobar que fer, però anam fent.


Jo apretant un poc.
En Marti també li va pega de valent.
Aquest no el vaig treure, la sortida era delicada i me vaig acollonar.

 El temps ens respecte, només a fet alguna arruixadeta dèbil i curta sense importància. El que ens comença a fallar és la pell dels dits, que ja comença a collir aquell color rosadet que ens avisa, no hem d'abusar. Així i tot encara en provem algún més per acabar el dia.


En Pau es va haver d'esforçar per treure aquest bloc.
Desplomillo divertit.
Aquest problema me va fer suar i deixar les darreres forçes, però va sortir.
Una altre sortideta divertida, per  rematar el dia.
 I després arriben els que havien anat a sercar un camping on passar la nit. Venen contens perque han tingut sort i n'han trobat. Els darrers pegues dels nins perque els veguin els pares i les mares i ja apleguem. En acabar, anem a posar els peus i les dolorides mans en remull dins el riu, és molt reconfortant, encara que està bastant fresqueta l'aigua.

I després de blocar, els més valents poden nedar al riu.
Bé ja s'acabat la jornada i ha estat molt bé. El lloc està collonut, hem trepat el que hem pogut i no ens anem decepcionats, tot el contrari ben satisfets. Jo que al  arribar no donava ni un centim per el temps que estava fent, al final ens va sortir d'allò més bé. Un lloc per tornar-hi, vos ho recoman.
Salut i ens veim entre els blocs.

2 comentaris:

  1. Ey Tomeu! Com va tot? Pots afegir això al teu blog?
    ¡Hola a tots!
    Esteim preparant el nou DESNIVEL ESPECIAL ESCUELAS. Com sabeu, la vostra col·laboració fou molt important a les anteriors edicions i a la guia d'escalada, gracies novament i vos convit una vegada més, a col·laborar en aquesta nova edició amb el que vulgueu: Fotos, croquis, zones noves, vies noves, prohibicions, correccions, etc.
    Per contactar: http://miquelriera-psicobloc.blogspot.com/

    Gracies Tomeu, un braç!

    ResponElimina
  2. Uep Miquel, clar que si que ho puc posar al blog. Aquest especial supos que es de zones d'escalada esportiva, veritat. Vull dir que no és de bulder,no??

    Salut i una abraçada.

    ResponElimina