dilluns, 25 de juliol del 2011

Respectem l'entorn.

Respectem l\


Desprès de poder comprovar que hi han personatges que han oblidat, o no han après mai, conceptes tant obvis com que a la muntanya no s'ha de fer foc, acampar o llençar deixalles. Els hi recordem que ens trobem davant d'un ecosistema sensible, que ha sobreviscut durant anys a la mà de l'home i que es trobava allí molt abans que nosaltres.



L'escalada en bloc és un esport que es practica enmig de la natura, a vegades en zones amb un equilibri ecològic sensible, i que el futur d'aquestes zones i d'hipotètiques prohibicions depèn de nosaltres.



Sembla que no és gaire demanar que la gent mostri una mica de respecte per l'entorn, però pels fets esdevinguts, creiem que s'haurà d'insistir en aquest tema.



Faig una crida a tots els escaladors que visiten les zones d'escalada, a que si veuen algun comportament negligent, els hi fagin veure a aquests personatges que aquí no tenen cabuda els seus hàbits neardenthals.



Recordo a tothom que l'escalada i el bloc estan lligats a l'entorn que els envolta i que mai hauriem d'oblidar que els paratges naturals que envolten les nostres escalades són el millor escenari per poder gaudir d'elles, sense aquest escenari res seria igual, el dia que oblidem això, millor que deixem d'escalar o no sortim del rocòdrom del nostre poble.



Insisteixo:

- Queda terminantment prohibit fer foc. Només està permès als llocs preparats especificament per fer-ho i tenint en conta les possibles regulacions, segons l'epoca de l'any.

- L'acampada lliure està prohibida, excepte als llocs indicats especificament per desenvolupar aquesta activitat.

- És prohibit llençar tot tipus de deixalles. Penseu que les llosques, l'esparadrap i el paper higienic també són deixalles. Hem de recollir qualsevol tipus de fems que noltros produim i si en recollim d'altres que no son nostros millor. Així no ens podran dir que els escaladors som uns bruts i no tendran aquesta escusa per tancar la zona. Això ens afecte a tots.

Entre tots ho podem aconsseguir. Respectem l'entorn, hi tenim molt a perdre.

Moltes gràcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada